Salata od pirinča, graška i kukuruza
Челарево :: Kulinarstvo :: Recepti
Страна 1 of 1
Salata od pirinča, graška i kukuruza
250 grama pirinča dugog zrna
125 grama graška
125 grama kukuruza šećerca
so, biber
90 ml maslinovog ulja
3 kašike vinskog sirćeta
1 kašika senfa
1 čen belog luka
Način pripreme
Skuvajte pirinač u kipućoj slanoj vodi 12-15 minuta. Opertite ga, ocedite i premestite u posudu za salatu. Preliv se priprema od maslinovog ulja, sirćeta, senfa, belog luka, soli i bibera. Kad preliv dobro promešate, prelijte ga preko još toplog pirinča, a kad se ohladi, dodajte grašak i kukuruz. Ako koristite zamrznuto povrće dovoljno je samo ga odmrznuti, a ako je sveže, onda obareno na klasičan način.
Količina sastojka se može menjati prema ličnom ukusu. Ova salata je veoma ukusna kad joj se doda tunjevina i tada je kompletan obrok.
Vreme pripreme: 60 minuta
125 grama graška
125 grama kukuruza šećerca
so, biber
90 ml maslinovog ulja
3 kašike vinskog sirćeta
1 kašika senfa
1 čen belog luka
Način pripreme
Skuvajte pirinač u kipućoj slanoj vodi 12-15 minuta. Opertite ga, ocedite i premestite u posudu za salatu. Preliv se priprema od maslinovog ulja, sirćeta, senfa, belog luka, soli i bibera. Kad preliv dobro promešate, prelijte ga preko još toplog pirinča, a kad se ohladi, dodajte grašak i kukuruz. Ako koristite zamrznuto povrće dovoljno je samo ga odmrznuti, a ako je sveže, onda obareno na klasičan način.
Količina sastojka se može menjati prema ličnom ukusu. Ova salata je veoma ukusna kad joj se doda tunjevina i tada je kompletan obrok.
Vreme pripreme: 60 minuta
Similar topics
» Salata od tikvica, ananasa, kukuruza i sira
» Švapska salata
» Salata od lignji
» Salata od jogurta i krompira
» Švapska salata
» Salata od lignji
» Salata od jogurta i krompira
Челарево :: Kulinarstvo :: Recepti
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму
|
|